Ervaringen van deelnemers

Carla (52):

De Parisienne: Een hardloopevenement voor vrouwen om geld op te halen voor kankeronderzoek.

Ik heb me nog nooit zo sterk gevoeld als nu sinds mijn diagnose borstkanker in 2011. Dat hardlopen daar aan bijdraagt staat voor mij en mijn behandelend arts als een paal boven water. Dat hardlopen ook een gunstig effect heeft op het verloop van mijn uitzaaiingen kan ik niet bewijzen, maar dat het ziektebeeld stabiel is sinds ik in 2014 weer ben gaan hardlopen kan voor mijn gevoel geen toeval zijn. Met behulp van RCVRY RUN heb ik letterlijk stap voor stap de negatieve spiraal van vermoeidheid kunnen doorbreken en omgezet in positieve energie. Bij Miranda gaat het niet om snel, sneller, snelst maar om wat mij helpt om de conditie van lichaam én geest op peil te houden, en als het kan te verbeteren, binnen de grenzen van wat ik zelf aan kan en hoe ik me op dat moment voel. 

Henk (59):

Na een lange recreatieve hardloop carrière met vooral afstanden van 5 km tot een halve marathon, kreeg ik in 2015 prostaatkanker. Dat leek het (voorlopige) einde van het hardlopen. Na afronding van de chemokuren begon het toch weer te kriebelen om de sport op te pakken die ik zo veel jaren met plezier had beoefend. Aanvankelijk heb ik zelf geprobeerd om de training weer op te pakken, maar dat lukte niet echt. Al bij het lopen van een korte afstand of bij een heel geringe heuvel had ik steeds het gevoel “tegen een muur aan te lopen”. Ik had last van vermoeidheid die heel anders aanvoelde dan de vermoeidheid die ik kende uit mijn vroegere trainingen en die vermoeidheid leek ook niet te verbeteren in de duurloopjes (van maximaal 3-4 km) die ik deed.

Miranda bood aan om te helpen mijn conditie en hardloop afstand en snelheid weer op te bouwen. Dat deed ze met een heel ander programma dan ik zelf had bedacht. Ik ben begonnen met korte afstanden in een hoger tempo en relatief veel pauze. Na een paar weken kreeg ik weer iets van mijn oude “hardloopgevoel” terug! Ik volg een individueel programma en we hebben wekelijks contact waarbij ik het schema voor de aankomende week krijg aan de hand van mijn ervaringen. Ik presteer nog lang niet maximaal voor mijn gevoel, maar de stijgende lijn zet zich tot nu toe door. En allerbelangrijkst, ik heb er plezier in. Het doel dat ik in mijn hoofd heb is meedoen met de Zevenheuvelenloop in 2017.

FacebookTwitterGoogle+Share