Het plan voor 2013 was heel simpel, een snelle halve marathon in het voorjaar, dan nog een goede 10km en dan de WK marathon in Moskou. Maar op het laatste moment kunnen plannen ineens toch drastisch wijzigen. Een eventuele deelname aan Rotterdam had ik heel ver weg gestopt, want ik wilde geen risico lopen voor het WK. Echter, tijdens het weekend van de halve marathon in Egmond ben ik gaan twijfelen. In mijn hoofd heb ik namelijk een tijd van 2.25/2.26 zitten en een pr lopen tijdens een wereldkampioenschap is lastig, vooral in Moskou waar het in augustus heel warm kan zijn. Ik zou dan pas in 2014 weer voor een pr kunnen gaan en dat is toch wel heel erg ver weg. Ik ga ervan uit dat ik nog een tijdje mee kan, maar je weet maar nooit.

Na een kort overleg met trainer Tonnie, bleek eigenlijk dat hij hetzelfde in zijn hoofd had en we hebben toen snel besloten toch voor Rotterdam te gaan. Net op tijd, want een week later begon de marathonvoorbereiding met een 2 weekse Atletiekunie stage in Portugal. Ik heb hier een goede start kunnen maken met de marathonvoorbereiding.
eindhoven

FacebookTwitterGoogle+Share