Maatwerk is niet alleen belangrijk voor de toplopers, maar voor elke marathonloper die een goede prestatie wil neerzetten en zichzelf wil verbeteren. De marathon is een mooie, maar ook lastige afstand. Je hebt waarschijnlijk al gemerkt dat trainen voor de 10km of halve marathon wat makkelijker is en sommige lopers hebben ook ervaren dat een goede halve marathon nog geen goede marathon betekent. Uit eigen ervaring weet ik inmiddels dat indien je de juiste trainingen op het juiste moment volbrengt de kans op een goede marathon zo groot mogelijk wordt, ook al blijft een marathon voor verassingen zorgen. Ik ben er van overtuigd dat ook jij met de juiste trainingsaanpak de nodige stappen kan maken. Hierbij wil ik je graag helpen.

Jij geeft mij elke week feedback over hoe de trainingen zijn gegaan en aan de hand daarvan maak ik het schema voor de nieuwe week. Via Strava kan ik zien hoe de trainingen zijn verlopen en hoe de snelheid en hartslagcurves waren. In combinatie met een eenvoudig trainingslogboek kan ik dan bij het nieuwe weekschema rekening houden met hoe je de trainingen in de week ervoor hebt ervaren. Daarnaast hou ik rekening met drukke werkweken, vakantieperiodes, een griepje etc. Op deze manier kan het schema geleidelijk opgebouwd worden richting de marathon en kan je elke week met frisse moed aan je schema beginnen. En sinds 2020 krijg je ook elke 3 weken een video opgestuurd met een nieuwe circuittraining, zodat je ook aan je kracht kan werken.

De marathonperiode begin ik met een persoonlijk gesprek. Hiervoor kan je naar Nijmegen komen of het kan via videobellen. We bespreken je achtergrond, marathondoel, belastbaarheid, hoeveel je kan trainen, leefomstandigheden etc, zodat ik een goed beeld krijg van wat je aankan en het schema geen martelgang wordt. Het schema moet jou passen en niet andersom. Deze persoonlijke benadering is naar mijn mening de beste weg naar een succesvolle marathon.

FacebookTwitterGoogle+Share