marikenloop 2013

Gister stond ik aan de start van de Marikenloop, met een raar  gevoel. Ik wist dat ik (voor het eerst) het podium niet zou halen en toch had ik er zin in. De Marikenloop zou namelijk een test worden hoe mijn lijf ervoor stond en of ik na een paar weken opbouwen een redelijke tijd zou kunnen lopen. Met een tijd van 17.10 op de 5 km en pijnvrij denk ik dat de missie geslaagd is. Ook vandaag voelt het goed en ik denk dus dat ik goed bezig ben met mijn opbouwbeleid.

Deze week weer de kilometers iets opbouwen en een extra elliptigo training inbouwen en dan kijken of ik zo langzamerhand richting de marathontrainingen kan opbouwen. Het zou gaaf zijn als ik het WK in Moskou nog haal, maar ik wil daar alleen sta als ik topfit ben en daar een goede marathon kan lopen. Anders heb ik er niets te zoeken en loop ik liever een hele snelle marathon in het najaar. Het zal nog spannend worden, maar is ook weer een mooie uitdaging.

Ik ben in elk geval blij met de vooruitgang en kan niet wachten tot ik weer goed getraind ben en snelle tijden kan gaan lopen!

FacebookTwitterGoogle+Share