eindhoven2012Ik heb dit weekend besloten geen WK marathon te lopen. Het was geen makkelijke beslissing en ik baal er behoorlijk van. Drie weken geleden was ik met het marathonschema begonnen. Door de blessure twee weken later dan normaal, maar het ging eigenlijk gelijk goed. Probleem was echter dat ik nog geen vormbehoud had getoond, omdat ik geblesseerd was geweest.

We hebben overleg gehad met de Atletiekunie of de halve marathon eis kon worden omgezet in een 10km wedstrijd in combinatie met een goed verlopen specifieke marathontraining. Ik loop namelijk liever geen halve marathon in mijn voorbereiding. Dat  had ik in maart voor het eerst wel gedaan bij de CPC, omdat ik zo vormbehoud had kunnen tonen. Naast de opgelopen blessure had ik er echter geen goed gevoel bij, en vind het niet in mijn opbouw passen.

In de marathonvoorbereiding kan ik namelijk niet uitgerust aan de start van een wedstrijd staan, omdat er gewoon hard door getraind wordt. Een 10 km lukt altijd wel, want dan hoef je niet in de reserves, maar bij een halve marathon moet je toch uitgeruster aan de start staan en het herstel duurt ook langer. Ik denk dat ik een belangrijk stuk van mijn marathonvoorbereiding zou missen en zeker nu de voorbereiding twee weken korter is. Je ziet bij best veel atleten dat als ze 3-4 weken van tevoren een halve marathon lopen, ze op de marathondag niet goed zijn. Helaas wilde de bond vasthouden aan de voorop gestelde regels.

Ik wil geen concessies doen in wat in mijn ogen een goede voorbereiding is en heb daarom besloten voor een snelle najaarsmarathon te gaan.

FacebookTwitterGoogle+Share

1 reactie

Miranda Boonstra loopt geen WK marathon in Moskou · 25 juni 2013 op 09:13

[…] Lees verder […]

Gesloten voor reacties.