chamonix2013 Na een geslaagd NK en een weekje vakantie in de bergen is de marathonvoorbereiding voor Amsterdam alweer even begonnen. Het is weer omschakelen. Twee weken voor het NK had ik besloten de 5000m en de 10.000m te lopen en mocht ik een paar lekker snellere trainingen doen. Geen lange tempo’s, maar kort: 800m’s, 400m’s en 250m’s knallen. Dat had ik toch wel gemist en ik vond het dan ook weer erg leuk om te doen. Die 3 ‘snelheidstrainingen’ waren blijkbaar voldoende om een goed genoeg niveau te hebben voor een zilveren plak op de 5000m en daar was ik erg blij mee. De gouden plak de dag ervoor was volgens verwachting en niet heel spannend. Juist het tactisch spelletje op de 5000m was weer superleuk, heerlijk, geen hazen, geen tijd in hoofd maar gewoon lopen voor een goede plek.

Maar nu is het spelen weer voorbij en staan de lange tempo’s weer op het schema. Want ik wil hard lopen in Amsterdam. En het liefste heel hard. Nog een dikke 10 weken te gaan voordat ik onder het Rijksmuseum door mag lopen. En tot die tijd wordt het trainen, trainen, trainen en trainen. Maar niet met oogkleppen op, want achteraf heb ik te lang met mijn blessure doorgelopen en dat heeft mij zowel Rotterdam als het WK gekost. Zaterdag zal ik nog wel even balen van het gemiste WK, maar daarna zal ik het hele Nederlandse team hard aanmoedigen. Hup Hup Hup.

FacebookTwitterGoogle+Share

2 reacties

Miranda Boonstra: Marathonvoorbereiding · 7 augustus 2013 op 20:10

[…] Lees verder op haar site […]

Boonstra start met marathonvoorbereiding - Run For Runners · 8 augustus 2013 op 13:49

[…] ik besloten de 5000m en de10.000m te lopen en mocht ik een paar lekker snellere trainingen doen. Lees hier verder. […]

Gesloten voor reacties.