Wat te doen als je een paar dagen voor vertrek naar Japan ziek wordt? Hopen dat je met een paar dagen heel rustig aan doen toch fit aan de start kan staan. Ik had goed getraind en was best in vorm en had zin in de halve marathon in Gifu, Japan. Maar toen werd ik dus vlak voor vertrek ziek. Niet echt koorts, maar wel beroerd. Ik heb getwijfeld of ik wel of niet zou vertrekken, maar de dag voor vertrek voelde ik mij al beter, dus toch maar het vliegtuig ingestapt.

 

IMG_6367Ik heb eigenlijk nooit zo’n last van een jetlag, maar ben erachter gekomen dat als je niet fit bent de jetlag dan hard toeslaat. Zowel overdag als ’s nachts kon ik niet in slaap komen, en de slechts 4 uurtjes slaap per nacht hakten er in. Ik was nog wel met goede moed gestart, maar na 10km was ik op en met moeite toch nog gefinisht in een beschamende 1h20. Zo jammer, want racen in Japan is echt gaaf. Super organisatie, super sfeer en veel publiek.

De organisatie had twee eregasten, Mizuki Noguchi en Catherine Ndereba. Wat een geweldige atleten, allebei sub 2.20 loopsters op de marathon en in bezit van Olympische medailles. Maar bovenal wat een persoonlijkheden en een enthousiasme voor de sport. Ze liepen niet mee met de wedstrijd, maar gaven clinics en stonden bij de finish de lopers aan te moedigen. Met ook nog Edna Kiplagat en Zersenay Tadese erbij genoeg inspiratie om de komende 12 weken volop in de marathontraining te duiken.

 

IMG_6378Ik heb het afgelopen week rustig aan gedaan (wel wat sightseeing in Japan gedaan) en ik ben weer helemaal fit. Kom dus maar op met al die kilometers en verschrikkelijke afzientrainingen!!!!

FacebookTwitterGoogle+Share
Categorie├źn: halve marathonWeg