brazil 2015 240Wat is het toch heerlijk om de marathontrainingen in de zon en warmte van Zuid-Afrika te doen. Niet dat we zo’n zware winter in Nederland hebben gehad, maar ik ben wel vaak kletsnat thuis gekomen. En dan is het nu toch wel lekker dat je na een zware training niet eerst bibberend onder de warme douche hoeft te springen, maar gewoon op het gemakje kan rekken en wat eten/drinken. Super fijn, dat Nijmegen Atletiek een groot deel van de stage heeft ondersteund.

We zijn hier nu 2 weken en er zijn al heel wat kilometers afgelegd. Zowel op de grasbaan als op het 26km lange pad als ook wat zwervend door de buurt. Okay, in de buurt van Molenhoek zijn wellicht wat meer verschillende hardlooproutes, maar daar heb ik het effect van hoogtetraining niet en dus niet het geweldige weer.

brazil 2015 379Noel is gelukkig mee, zodat hij mij wat kan helpen met de trainingen en voor de entertainment kan zorgen. Daarnaast is de Belgische Karen Van Proeyen mee, die gaat debuteren op de marathon. We kunnen door het tempoverschil en verschillende trainingsmethode niet veel samen lopen, maar het is erg gezellig met Karen erbij (sorry Karen voor onze flauwe Belgenmopjes) en we kunnen elkaar door de zware dagen heen supporteren.

Alles draait hier om lopen, slapen en eten. En dat laatste is bijna niet aan te slepen. We koken voor het grootste deel zelf, maar gaan ook een paar keer per week naar een guest house om te eten. De gastvrouw heeft de hoeveelheden snel aangepast. En uit eten is hier ook erg lekker en niet duur, dus we mogen ons zelf wel verwennen.

Bij trainen op hoogte moet ik goed opletten dat ik voldoende koolhydraten, vitaminen en eiwitten binnen krijgen. Met de sportdranken van Sports2, de erwten-eiwitten van Plantina, de ijzerrijke Sportteff en de overheerlijke mango’s, papayas en ananassen lukt dat prima. Met zo’n 190 km per week moet ik echt goed blijven aanvullen en ik mag echt niet afvallen. Noel zweert bij de ijswitten.

 

brazil 2015 249De trainingen gaan goed. Het is wel spannend, omdat ik toch wel anders train voor de marathon dan de vorige keren. Ondanks de volle trainingsweken heb ik wel het gevoel fitter en uitgeruster te zijn, al heb ik niet elke dag even veel zin in de tweede easy training. De hoofdtraining doen we in de vroege ochtend, want met dit goede weer is vroeg opstaan ineens een stuk makkelijker. Nog maar 5 weken tot Rotterdam, dus nog maar 2-3 echte trainingsweken. Het is nu dus een kwestie van heel blijven en dan moet een sub 2.30 hopelijk weer kunnen.

Wil je weten wat ik elke dag train, volg mij dan op strava.

 

FacebookTwitterGoogle+Share