nkcross2011Foto: www.erki.nl

Voor de derde keer achter elkaar Nederlands Kampioen cross!!!! Ik heb er zelfs van kunnen genieten tijdens de wedstrijd. Zoals gewoonlijk maak ik van tevoren niet echt een wedstrijdplan, omdat je toch niet weet wat je tegenstanders gaan doen. Het is vaak afwachten wat de rest gaat doen, en hoe de benen voelen. De benen voelden erg goed en ik hoefde niet te wachten op wat de rest ging doen, want Andrea Deelstra startte hard. Bij de klim richting de zandheuvel kreeg ik het idee dat ze het al zwaar had, en met een kleine versnelling lag ik al los. Daarna stond Tonnie steeds mijn voorsprong door te roepen, zodat ik halverwege de wedstrijd wist dat het echt niet meer fout kon gaan. Echt gaaf. Het ging zo makkelijk en op het einde nog genoeg tijd voor de Dirks finish.

Afgelopen winter had ik niet veel laten zien en de twijfel slaat dan af en toe wel toe, mischien word ik toch te oud? Maar na gister weet ik weer dat dat onzin in. Ik ben nog steeds gretig en geniet nog steeds enorm van het lopen. De plannen voor de komende zomer zijn nog niet duidelijk, steeple, 5000m, 10.000m, najaarsmarathon……lastig. Het zou fijn zijn om inderdaad nog maar 28 te zijn en nog jaren mee te kunnen. Nu moet ik toch echt kiezen, waar ik de komende jaren nog al mijn energie in wil steken, want aan lange termijnplanning hoef ik niet meer te doen.

Uitslagen:
1 Miranda Boonstra, Nijmegen Atletiek, 29:21
2 Inge de Jong, Trias, 30:27
3 Andrea Deelstra, AV Heerenveen, 31:00


FacebookTwitterGoogle+Share
Categorie├źn: AllesCrossNK