Miranda Boonstra na het NK cross, Tilburg from Losse Veter on Vimeo.

Ik ben dus nogal eigenwijs. Kan soms heel handig zijn, maar kan ook wel eens een valkuil betekenen en afgelopen zondag ben ik weer eens diep in de kuil gevallen. Vorig jaar wilde ik ook graag de warandeloop lopen en Tonnie gaf al snel aan dat dat na een marathon toch nooit wat zou worden. Maar ik dacht, wat jou niet lukte kan mij nog wel lukken…na Amsterdam heb ik toen de trainingen weer snel opgepakt, maar dat bleek toen niet erg succesvol te zijn. Dit jaar had ik bedacht het anders aan te pakken, want de Warandeloop was ook gelijk NK en ik kon toch niet zomaar niet meedoen? Dus nu lekker veel rust gehouden, op vakantie gegaan en met ruim 2 weken trainen zou ik toch een goede cross moeten kunnen lopen. Tonnie hield wijselijk zijn mond en was al bezig met het kuiltje graven. Toen de Zevenheuvelenloop ook nog eens zo makkelijk ging, dacht ik: “Zie je wel, gaat helemaal goed komen met het NK.”

Niet dus. Na een slechte start lukte het mij totaal niet om in de wedstrijd te komen en liep ik een beetje als een kip zonder kop door het Warandebos. Met een vijfde plek kan ik natuurlijk helemaal niet tevreden zijn. Maar nu een paar dagen later, kan ik er eigenlijk wel weer om lachen. Want hoe kan je bedenken met slechts een paar trainingen een goed NK cross te kunnen lopen? Dat kan dus alleen maar als je eigenwijs bent.

FacebookTwitterGoogle+Share
Categorieën: AllesCrossNK